PRIMARIA COMUNEI FRECATEI

Judetul Tulcea

AGRICULTURA

   Din punct de vedere agricol, comuna Frecatei prezinta conditii relativ bune pentru culturi, incadrandu-se in zona a II-a de fertilitate, clima fiind specifica de stepa.

    In comuna Frecatei functioneaza o societate agricola cu personalitate juridica, Societatea Agricola "AGROCOM", ce exploateaza pamantul pe raza comunei in suprafata de 1028,00 ha si mijloacele aduse in societate.  Produsele obtinute sunt destinate pietei si autoconsumului. Pamantul si mijloacele agricole sunt aduse numai in folosinta, insa asociatii isi pastreaza dreptul de proprietate asupra lor. Societatea are statut propriu de functionare, specificul sau fiind cultura plantelor de camp.
    In comuna exista si exploatatii agricole ce apartin gospodariilor individuale. Acestea cuprind o suprafata de 707 ha teren. Gospodariile taranesti sunt exploatatii de productie si de consum care folosesc resurse proprii funciare si forta de munca si produc bunuri prioritar pentru autoconsum sau comercializarea unor cantitati pentru a asigura nevoile familiei. Gospodariile detin intre 1-5 ha teren agricol cu sanse de supravietuire. In gospodariile individuale se cresc si animale.

» Subventii agricole - Subventii agricole